سرطان و انواع آن

همه چیز درباره انواع سرطان ها , از پیشگیری , علایم و درمان( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

سرطان و انواع آن

همه چیز درباره انواع سرطان ها , از پیشگیری , علایم و درمان( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

مراحل سرطان ریه به چه صورت می باشد؟

Image result for ‫سرطان ریه‬‎

جراحی قفسه سینه در رابطه با عمل جراحی درمانی و رفع بیماری این منطقه و اعضایی که در قفسه سینه جای گرفته اند به جز قلب (دیواره قفسه سینه، دنده، ریه، غشاء ریه، مدیاستن، دیافراگم، مری) می باشد

مراحل سرطان ریه به چه صورت می باشد؟

اولین مرحله بعد از تشخیص قطعی این است که تعیین گردد برای درمان بیماری باید از کدام روش و یا روشها استفاده نمود. برای این کار در برخی موارد احتیاج به بررسی های دقیقتر می باشد.

اینها شامل

رزونانس مغناطیسی (قفسه سینه، ام آر مغز)

توموگرافی با نشر پوزیترون (PET)

سونوگرافی

سنتیگرافی استخوان

مدیاستینوسکوپی می باشد. (نمونه برداری از غدد لنفاوی)

  

گزینه های درمانی برای سرطان ریه کدام ها هستند؟

موثرترین روش درمانی در بیمارانی که در دو مرحله اول سرطان ریه هستند و برخی بیماران مرحله سوم، خارج نمودن بافت سرطانی به همراه بافت اطراف آن در ریه می باشد. در این راستا مرسوم ترین عملهای جراحی عبارتند از:

لوبکتومی: خارج نمودن بخشی از ریه

پنومونکتومی: برداشتن تمامی ریه

این عمل های جراحی رفته رفته هر چه بیشتر با استفاده از ویدئو توراکوسکوپی (تصویربرداری از قفسه سینه با کمک دوربین فیلمبرداری) انجام می پذیرد. بدین صورت پس از عمل جراحی دردهای شدید کاهش می یابند.

شکل درست آن "با چاقو نباید هر سرطانی را درمان نمود" می باشد. اجازه دهید در این خصوص متخصصین سلامتی در نتیجه تحقیقات بسیار منظم و با بهره گیری از تکنولوژی پزشکی مدرن تصمیم گیری نمایند!

مصرف سیگار علاوه بر ایجاد بیماری های قلبی و عروقی، در اغلب موارد با وارد نمودن آسیبهای غیر قابل بازگشت به بافت ریه و برونش، باعث بیماریهایی از قبیل برونشیت مزمن و آمفیزم (تنگی نفس بسیار شدید) می گردد. این بیماری ها که ظرفیت تنفسی و فعالیت های ورزشی فرد را به شدت کاهش می بخشند، از اینرو در صورتی که زود تشخیص داده شوند هم عمل جراحی که موفقترین روش می باشد در برخی موارد غیر ممکن می گرد.

همانطور که هر فرد سیگاری الزاما دچار سرطان ریه نمی گردد، به طور نادر، کسانی که سیگار مصرف نمی کنند هم بنابر دلایل دیگر ممکن است دچار سرطان ریه گردند. از اینرو؛

نمونه های نادری مانند "پدر بزرگ من با اینکه روزی ۳ پاکت سیگار می کشد، در سن ۹۵ سالگی به دلیل خونریزی معده مرد" با درنظر گرفتن مضررات دیگر آن، کشیدن سیگار هرگز نمی تواند منطقی و مقبول باشد.

نمونه "حتی سیگار را به لب خود نزدیک نمیکرد ، اما دچار سرطان ریه گردید" بیانگر این مطلب است که به غیر از سیگار، دیگر عوامل سرطان زای محیطی (تشعشعات، برخی مواد شیمیایی و فرآورده های نفتی و غیره.) در کنار زمینه ژنتیکی فرد به عنوان عوامل مهم ریسک مطرح می گردد.

کسانی که در خانواده ایشان با اینکه سیگار مصرف نمی نمودند مبتلایان به سرطان ریه مشاهده می گردد، بدین معناست که از لحاظ ژنتیکی خطر بیشتری را به همراه دارند. آزمایشاتی که بتوانند این زمینه ژنتیکی را تشخیص دهند، متاسفانه هنوز قابل استفاده در سطح وسیع نمی باشند.

به طور خلاصه علائم سرطان ریه چیست؟

علائم سرطان ریه بسیار زیاد می باشد. این علائم که در غیر از سرطان ریه و مجاری تنفسی فوقانی، در بسیاری از بیماری های دیگر نیز قابل مشاهده می باشد، هنگامی که روشهای بررسی پیشرفته مناسب اعمال می گردد، در برخی موارد کمک می نماید تا سرطان ریه که هنوز در مراحل اولیه خود می باشد تشخیص داده شود. از اینرو هرگز نباید بدان بی توجه بود.

در صورت وجود یک و چند مورد از ناراحتی های ذکر شده در ذیل بدون تاخیر به یک متخصص قفسه سینه مراجعه نمائید. فراموش نکنید که تشخیص زودهنگام، باعث نجات جان انسان می گردد!

علامی که زیاد مشاهده می گردد:

سرفه (اگر بیش از این هم سرفه داشته اید، در صورت تغییر ماهیت آن)

تنگی نفس و / و یا تنفس خش خش دار

خلط خونی (اغلب شبیه به یک خط)

علائم ذات الریه: خلط بد بود و یا تیره رنگ، تب، بی حالی، بی اشتهائی، لاغر شدن.

احساس درد در قفسه سینه، پشت و یا سرشانه

علائمی که به ندرت مشاهده می گردد:

دورگه شدن صدا و یا گرفتگی صدا

مشکل قورت دادن و حس گیر کردن غذا در گلو.

افتادگی پلک چشم، سکسکه ای که رفع نمی گردد

سرطان ریه چگونه در مراحل اولیه تشخیص داده می شود؟

مهمترین فاکتور که درمان موفقیت آمیز سرطان را تحت تاثیر قرار می دهد، مرحله بیماری می باشد (درجه شیوع). این بیماری دارای ۴ مرحله می باشد و به ویژه "زود" قبول کمتر شده و هم اینکه مدت زمان بستری شدن در بیمارستان کاهش می یابد.

در مرحله چهارم که پیشرفته ترین حالت بیماری می باشد، روش هایی که اعمال می گردد بیشتر دارای ماهیت کمک درمانی می باشد و سعی در بالا بردن کیفیت زندگی بیمار دارد. 

در این راستا عمل های جراحی و مداخلات پزشکی:

به جهت باز نمودن گرفتگی های مجرای تنفسی و باز نگه داشتن مجاری تنفسی:

یکی از روشهای ذیل قابل اعمال می باشد:

الکتروکوتر

لیزر

رادیوفرکانس (RF)

نای-برونش "استنت"

در بیمارانی که برداشتن تومور به همراه قسمتی از ریه مناسب نمی باشد، میتواند پرتو درمانی (رادیوتراپی) و یا دارو درمانی (شیمی درمانی) و یا هردوی آنها با هم اعمال گردد.

پس از عمل جراحی کیفیت زندگی چگونه خواهد بود؟ آیا ریه باقی مانده برای من کافی خواهد بود؟

هدف از درمان با عمل جراحی این است که به شرط تامین ظرفیت کافی برای تنفس و فعالیت و فراهم نمودن زندگی با آرمشی قابل قبول، بافت سرطانی به صورت کامل خارج گردد. با هدف کاهش عوارض به کمترین میزان ممکن و تامین کیفیت زندگی مورد توقع بیمار به بهترین نحو ممکن پس از عمل جراحی ، در مرحله آمادگی برای عمل جراحی برخی و یا تمامی آزمایشهای ذکر شده در ذیل باید انجام گیرد.

اسپیرومتری (SFT)

آنالیز گازهای خون

تست پیاده روی ۶ دقیقه ای

ارگواسپیرومتری

اسکن پرفیوژن

سنجش ظرفیت توزیع

سنجش میزان مصرف اکسیژن

اکوکاردیوگرافی

آنژیوگرافی کرونر

از سیگار و دود خود را دور نگه دارید!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد