گیلاس را منبع غنی از رنگدانههای گیاهی با خاصیت آنتیاکسیدانی اعلام کرده اند.مطالعات نشان داده است این میوه میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی و سرطان داشته باشد.همچنین طبق تحقیقات صورت گرفته، این میوه در کاهش بیماریهای التهابی از طریق پاکسازی مواد زیانبخش (رادیکالهای آزاد) نقش مهمی دارد.تحقیقات بر روی موشهای دارای عدم تحمل گلوکز نشان داده است که رنگدانههای موجود درگیلاس (آنتوسیانین) اثر قابل توجهی دربهبودتحمل.گلوکزدارد.سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: نتایج تحقیقات حاکیست که گیلاس با داشتن پتاسیم بالا و سدیم پایین، نقش مهمی در حفظ تعادل آب بدن و همچنین تنظیم فشار خون دارد.نکته قابل توجه دیگر در مورد گیلاس این است که قسمت عمده قند موجود در گیلاس از نوع سوربیتول (قند الکلی) است که جذب آن نیاز به انسولین ندارد و از این جهت گنجاندن گیلاس در برنامه غذایی روزانه افراد دیابتی توصیه میشود.گیلاس میوهای تابستانی است که با داشتن حدود ۸۰ درصد آب، نقش مهمی در برطرف کردن تشنگی ایفا میکند، همچنین این میوه منبع خوبی از پتاسیم است. از مواد مغذی دیگر گیلاس میتوان به برخی ویتامینهای گروه B (B1، B2، نیاسین، بیوتین)، پیش ساز ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مثل کلسیم و فسفر اشاره کرد.